Valosuunnittelijat

Jukka Huitila

Teatteritaiteen maisteri Jukka Huitila on tehnyt valo-, ääni- , ja videosuunnittelijana teoksia julkisiin tiloihin, tapahtumiin ja esittävän taiteen projekteihin. Hänen töilleen tunnusomaista on videokuvan ja valosuunnittelun saumaton yhdistyminen. Visualisointien ja esitystaiteen välimaastossa toteutuva työ sisältää skaalan marginaalitasolta massiivisiin toteutuksiin

 

Ville Virtanen

Ville Virtanen on kansainvälistäkin tunnustusta osakseen saanut valo- ja videosuunnittelija sekä lavastaja. Villen ensimmäiset teatteriin liittyvät muistot ovat jo päiväkotiajoilta: nähtyään Kolme iloista rosvoa -näytelmän hän päätti ryhtyä isona teatteriammattilaiseksi. Ville on työskennellyt laajasti valosuunnittelun parissa eri teattereille (mm. Kansallisteatterissa vuodesta 2004) ja tanssiryhmille.

Compañía Kaari & Roni Martinin kanssa Ville on työskennellyt vuodesta 2007 sekä suunnittelijana että valo-operaattorina. Nykyään hän vastaa ryhmän kaikkien teosten valojen operoimisesta ja koordinoinnista.

Mikki Kunttu

Mikki Kunttu on yksi Euroopan kysytyimmistä valosuunnittelijoista. Kunttu työskentelee tanssin lisäksi kevyen musiikin, oopperan, television ja taideteollisuuden aloilla. Hänen yhteistyökumppaneitaan ovat useat koti- ja ulkomaiset huipputaiteilijat heidän joukossaan Tero Saarinen, Jorma Uotinen, Carolyn Carlson, Akram Khan, Jirí Kylián, Sidi Larbi Cherkaoui ja Kimmo Pohjonen. Mikki Kunttu on palkittu mm. arvostetulla Bessie-palkinnolla Yhdysvalloissa sekä Säde ja Koura-palkinnoilla kotimaassa.

Mikko Linnavuori

Valosuunnittelija Mikko Linnavuori on kerännyt kannuksia niin  taide- kuin kaupallisen puolen projekteissa. Hän on työskennellyt mm. Suomen Kansallisoopperassa, Tavastia-kubilla, Nosturissa ja Konserttitalo Martinuksessa. Aiemmat projektit ulottuvat tanssiteoksien valaistuksesta Apocalyptican efektien ideointiin ja toteutukseen sekä työskentelyyn Suomen eturivin artistien kuten Kimmo Pohjosen, Nightwishin, Sunrise Avenuen ja Scandinavian Music Groupin kanssa.