Musiikki

Studio Martin & Harrison, 2015 

Studio Martin & Harrison, 2015 

Compañía Kaari & Roni Martin on luonut tunnistettavissa olevan, omaleimaisen taiteellisen tyylinsä ja ryhmän teokset ovat laajentaneet käsitystä flamencosta monipuolisena nykytaiteena. Ainutlaatuista ryhmän toiminnalle on tanssin ja musiikin vahva liitos; Kaari ja Roni Martin vastaavat teosten kokonaisuudesta aina musiikin säveltämisestä ja koreografiasta teosten esittämiseen asti, ja useimmissa ryhmän produktioissa on mukana live-orkesteri. Ryhmä on palkittu useaan otteeseen ja säveltäjä-kitaristi-laulaja Roni Martin on vastaanottanut musiikistaan parhaan tanssisävellyksen palkinnon maailman merkittävimmässä flamencokoreografiakilpailussa Madridissa sekä Vuoden teatterimusiikkiteko-palkinnon Suomessa.

Compañía Kaari & Roni Martinin taiteelliseen työryhmään on vuosien varrella kuulunut useita huippumuusikoita kuten espanjalaiset flamencotaiteilijat laulaja Miguel Poveda, laulaja Rafael Jiménez ”Falo”, kitaristi Juan Antonio Suárez Cano ja pianisti Pablo Suárez sekä suomalaiset trumpetisti Antero Priha, viulisti Henrik Perelló, kitaristi Jukka Orma ja viulisti-säveltäjä Sanna Salmenkallio. Ryhmä on tähän mennessä esiintynyt neljässätoista maassa. Martinit ovat tehneet myös livetaltiointeja ja levytyksiä.


Live at Savoy.jpg

Roni Martin, Live at Savoy

(Pretzl Beats, to be released 2018)


Roni Martin & Jukka Orma band, Maailmasta

(Poko Rekords, 2004 & Pretzl Beats, 2014)

”Martinin säveltämät ja laulamat, Orman sovittamat laulut istuvat kummallisen hyvin Saarikosken lakonisiin, mutta äärimäisen elävästi absurdeihin runoihin. Maailmasta on ehdottomasti vuoden poikkitaiteellinen, mukaansa tempaava yllätys.” 
(Jukka Hauru, Helsingin Sanomat 10.12.2004)

Roni Martin,                                                                    4 movements for movement

(Pretzl Beats, 2011)


Roni Martin, Roni Martin

(Timmion Records, 2010)